ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΣΕΙΡΑ GREEK ISLAND

  • ΚΡΑΣΙ
  • ΡΕΤΣΙΝΑ
  • ΕΛAΙΟΛΑΔΟ
  • ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
  • ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ

Τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα είναι ξεχωριστά και διακρίνονται για τη γεύση, την αυθεντικότητα και τη μοναδική ταυτότητά τους. Μια ταυτότητα συνυφασμένη με τον τόπο παραγωγής και καλλιέργειάς τους, το στίγμα του οποίου φέρουν, με τη συνδρομή των άξιων παραγωγών τους. Τα περισσότερα από τα παραδοσιακά προϊόντα και τα πιο ιδιαίτερα έχουν διακριθεί και χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. (προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). 

Στη Β. Αρφαράς ΑΕ θα βρείτε και παραδοσιακά Ροδίτικα προϊόντα, μέρος του θησαυρού της ελληνικής διατροφής.

Τα κρασιά της Ρόδου και οι ποικιλίες τους έχουν χαρακτηριστεί ως ΠΟΠ, αλλά και ΟΠΑΠ (Οίνοι Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας). Η δημοτική ενότητα Ατταβύρου έχει τα περισσότερα αμπέλια και σχεδόν όλα τα οινοποιεία. Ξεχωριστή θέση κατέχει, επίσης, ο αφρώδης οίνος της Ρόδου. Ο αμπελώνας της Ρόδου δεν έχει πληγεί από τη φυλλοξήρα (που καταστρέφει τα αμπέλια) και υπάρχουν αμπέλια με ηλικία που φτάνει τα 70 χρόνια. Επιπροσθέτως, ο αμπελώνας ευνοείται από την ηλιοφάνεια, τη θαλασσινή αύρα, αλλά και τις συχνές βροχοπτώσεις. Η Ελλάδα, εν γένει, είναι η γενέτειρα του θεού του κρασιού και γενέτειρα της οινοποιίας. Από την αρχαιότητα, για παράδειγμα, είναι γνωστή και η ελληνική Ρετσίνα. Η φημισμένη Ρετσίνα της Ρόδου γεννιέται από την ποικιλία Αθήρι και έχει ένα λαμπερό χρώμα και ένα απίστευτα ζωντανό άρωμα!

Βασικό χαρακτηριστικό της ελληνικής διατροφής και γνωστό, σε διεθνές επίπεδο, για την ποιότητα και τη γεύση του είναι και το ελαιόλαδο. Το… χρυσοπράσινο ελληνικό ελαιόλαδο είναι εξαιρετικής ποιότητας και προέρχεται από την ελιά, ένα δέντρο-σύμβολο για τη χώρα μας. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Ρόδου διακρίνεται για την καθαρότητά του, τα πολύτιμα στοιχεία του και τη θρεπτική του αξία, καθώς αποτελεί, πραγματικά, πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών. Στα παραδοσιακά προϊόντα της Ρόδου συγκαταλέγεται και η μεγάλη ποικιλία των μπαχαρικών της. Τα μπαχαρικά είναι, ουσιαστικά, τα αποξηραμένα τμήματα ενός φυτού. Έχουν αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες και προσφέρουν μοναδική γεύση στο φαγητό! Τα μπαχαρικά της Ρόδου απογειώνουν γευστικά κάθε πιάτο της παραδοσιακής κουζίνας. Στη Ρόδο, τέλος, θα βρείτε και μια ποικιλία από ζαχαρώδη προϊόντα, που διακρίνονται για την… ξεχωριστή γλύκα τους! Ειδικότερα, στη Β. Αρφαράς ΑΕ, θα βρείτε παραδοσιακές ροδίτικες καραμέλες.